Go Back
+ servings

Eplekake i bakeform

Hvetekake i langpanne med friske epler og mandler. Enkelt å greit å lage!
Oppskåret eplekake i bakeform.
porsjoner12

Ingredienser

TOPPING

PYNT

  • 3 stk epler
  • 50 g høvlede mandler

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene for deigen i en bakebolle med væsken og romtemperert smør i terninger. Elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter.
    Dekk bakebollen til med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter.
  • I mellomtiden lages krymmel som skal på toppen av kaken. Bland alle ingredienser i en bolle og kan sammen med hendene til det smuldres opp i små biter.
  • Kjevle deigen ut til et rektangel ca. 30 x 20 cm og legg i en bakeform i noenlunde samme størrelse. Dekk til med plast og la deigen etterheve i ca. 60 - 90 minutter eller til den er dobbelt så stor.
    Formvarm i mellomtiden ovnen til 225 grader.
  • Pensle toppen med sammenvispet egg. Fjern kjernen på eplene og skjær i tynne skiver som legges på toppen. Strø over krymmelet og høvlede mandler til slutt.
  • Stek kaken på nederste rille i ca. 15 – 20 minutter eller til den har fått en pen og gyllen farge på toppen.
  • Skjær eplekaken opp i biter og servér.

Notes

TIPS!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil kaken holde seg fersk og fin lenger. Det er spesielt nyttig hvis du skal bake kaken dagen før den skal serveres.
Skriv ut oppskriften