Go Back
+ servings

Tortilla

Hjemmelagde tortillas, som passer perfekt til meksikanske retter som tacos og burritos.
Tortilla lefser stablet oppå hverandre.
porsjoner12

Ingredienser

  • 430 g maismel (eller vanlig hvetemel)
  • 0,75 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 0,8 dl olivenojle
  • 2,4 dl lunkent vann

Fremgangsmåte

  • Vei opp de tørre ingrediensene og legg i bakebollen på en kjøkkenmaskin, og tilsette olje og vann. Elt deigen sammen i ca. 2 - 3 minutter eller til deigen slipper bollen. Du kan også kna deigen for hånd om du ikke har en kjøkkenmaskin.
  • Del deigen opp i 16 like store deigemner, form de til boller og klem de litt flat med håndbaken. La de hvile under er klede på benken i 20 minutter. Ikke legg de på hverandre, for da vil de kanskje klistre litt seg sammen.
  • Kjevle "bollene" ut til pannekaker (ca. 20 cm) og stek tortillane på begge sider i en tørr stekepanne på forholdsvis sterk varme. Jo tynnere - jo bedre. Synes du det er vanskelig å kjevle de helt runde, legg på en tallerken og skjær vekk restene rundt kanten. Tørk vekk rester fra melet underveis hvis det brenner seg fast i pannen.
  • Når de er ferdig stekt på begge sider, legg de i en stabel med et fuktet kjøkkenhåndklede rundt. Tortillas har lett for å tørke ut og bli stive, og fukten fra kjøkkenhåndkledet vil holde de mykere.

Notes

Tips!

Tortillaslefsene er godt egnet til å fryses ned.
Skriv ut oppskriften