Go Back
+ servings

Baguetter med surdeig

Nydelige små baguetter med surdeig av fullkornshvete er perfekt å servere til frokost, lunsj eller som tilbehør til middagen.
Baguetter med surdeig delt i to.
porsjoner5

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Ha bakeklar surdeig sammen med alle øvrige ingredienser i en bakebolle og elt deigen sammen med eltekrok i 13-15 min. Knar du for hånd, må du beregne litt lenger eltetid for at deigen skal bli smidig.
  • Ha deigen i en smurt bakebolle, dekk til med plast og la deigen forheve i 1 - 1,5 time.
  • Velt deigen forsiktig over på en melet kjøkkenbenk og del deigen opp i 5 like store deler. Form forsiktig til baguetter for hånd uten å kna deigen for mye. Legg deigemnene i en langpanne eller to, dekket med bakepapir. Dekk til med plast og etterhev baguettene i ca. 1 - 1,5 time.
  • Forvarm ovnen til 230 grader.
  • Stek baguettene midt i ovnen i ca. 10 - 15 minutter til de har fått en fin og gyllen farge.
  • Avkjøl baguettene på rist etter steking.
Skriv ut oppskriften