Go Back
+ servings

Iskake med kjeksbunn

En frisk iskake med kjeksbunn, kremost og friske bær smaker nydelig på en varm sommerdag. Digestivekjeksen kan byttes ut med din favorittkjeks hvis du heller vil ha en annen smak på bunnen. Kaken er lett å lage og er utrolig god!  
Hjemmelaget iskake med friske bær.
porsjoner8

Ingredienser

Bunn:

Fyll til iskaken:

  • 4 stk eggeplommer
  • 170 g sukker
  • 400 g Philadelphiaost, romtemperert
  • 2 ts Idun Mors hjemmebakte - Vaniljeessens
  • 2 ss sitronsaft
  • raspet fra 1 stk sitron
  • 4 stk eggehviter
  • 2,8 dl kremfløte
  • Friske bær til pynt

Fremgangsmåte

  • Knus kjeksen, smelt smøret og bland sammen. Kle en 20 cm springform med papir og press kjeksblandingen i bunnen av formen.
  • Skill eggene i hvite og plommer. Pisk eggeplommene sammen med sukkeret til en luftig masse. Rør inn kremost, vaniljeessens, sitronsaft og sitronskall til en jevn masse.
  • Visp eggehvitene til et hardt skum i en separat bolle og kremfløte til krem i en annen. Rør kremen forsiktig inn i den gule eggemassen, og tilsett de piskede eggehvitene til slutt.
  • Fordel massen over kjeksbunnen, dekk til med folie og sett i fryseren i minst 6 timer - aller helst til dagen etter. Ta kaken ut av fryseren, pynt med friske bær og server!

Notes

Tips!

Det er lettere å skjære i den frosne kaken hvis den får stå i romtemperatur i noen minutter før den skjæres i kakestykker.
Skriv ut oppskriften