Go Back
+ servings

Verdens beste

Verdens beste eller Kvæfjordkake – kjært barn har mange navn. Dette er en tradisjonell og fantastisk god kake, som ofte er å finne på kakebordet i større anledninger.
Verdens beste kake på et rektangulært fat.
porsjoner20

Ingredienser

Bunn:

  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 5 stk romtempererte eggeplommer, mellomstore egg
  • 150 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 dl kald melk

Marengs:

  • 5 stk eggehviter
  • 200 g sukker
  • 0,5 dl hakkede mandler eller mandelflak

Krem:

Fremgangsmåte

  • Start med å forvarme stekeovnen din til 160 grader med vanlig over- og undervarme. Kok deretter opp kakefyllet med romsmak etter anvisning på pakken, og la den bli gjennomkald før du blander den med 3 dl pisket kremfløte. Sett kremen kaldt inntil videre.
  • BUNN:
    Romtemperert smør eller margarin i treninger piskes sammen med sukker til det er lyst og luftig.
  • Rør inn eggeplommene - en av gangen. Tilsett hvetemel blandet med bakepulver, vekselvis med den kalde melken.
  • Stryk ut røren i en bakeplate/langpanne med kant ca. 40 x 30 cm.
  • MARENGS:
    Pisk romtempererte eggehviter halvstivt og tilsett sukkeret - litt etter litt på middels hastighet. Pisk videre til marengsen er blank i ca. 5 minutter.
  • Stryk ut marengsen ut over kakedeigen som ligger på bakeplaten. Dryss over hakkede mandler eller mandelflak og stek kaken på midterste rille i ca. 30 - 40 minutter.
  • MONTERING:
    Avkjøl kaken og del den i to like stor deler. Legg den nederste halve bunnen med kakesiden opp og stryk utover romkremen. Vi gjør det på denne måten for at bunnen skal holde seg sprø og fin. Legger man kakesiden ned, vil marengsen bli myk av kremen. Legg den andre delen oppå med marengs-siden opp. Kaken er nå klar til servering!

Notes

Tips!

Det kan også være godt med frisk frukt i kaken som eksempelvis jordbær, blåbær, eller bringebær. Ha bærene på kremen (eventuelt hakket) før du legger toppen på kaken.
Skriv ut oppskriften