Go Back
+ servings

Bløtkake med vaniljekrem

En bløtkake med vaniljekrem og friske bær er uimotståelig godt, og stas å servere til både store og små. Dette er en god gammeldags bløtkake som er blitt bakt i flere generasjoner, og er like populær den dag i dag!
Bløtkake med vaniljekrem og friske bær.
porsjoner13

Ingredienser

Sukkerbrød:

  • 5 stk mellomstore og romtempererte egg
  • 125 g sukker
  • 125 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fyll til bløtkaken:

Dynking:

  • appelsinjuice eller saft fra hermetisk frukt

Pynt:

  • Friske jordbær eller pynt etter eget ønske.

Fremgangsmåte

  • Kok vaniljekremen etter anvisning på pakken. Sett til side og avkjøl kremen.
  • SUKKERBRØD:
    Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt inn mel og bakepulver og vend forsiktig sammen.
  • Kle bunnen av springformen med bakepapir og hell massen i formen. Vi bruker i denne oppskriften en form på 24 cm i diameter.
  • Stek bunnen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 30 - 35 minutter. Bunnen bær avkjøles i formen etter steking.
  • MONTERING:
    Skjær rundt kanten av formen når sukkerbrødet er avkjølt. Ta ut av formen og fjern bakepapiret. Velg om du vil ha to eller tre lag med krem. Legg hånden på toppen og vri på kakebunnen samtidig som du skjærer inn mot midten. Bruk en skarp kniv.
  • Pisk kremfløten med sukker til en stiv krem. Ta 1/3 del av kremen og sett den i kjøleskapet.
  • Bland resten av kremen med den avkjølte vaniljekremen og pisk sammen.
  • Legg den nederste delen av kakebunnen på fatet kaken skal serveres på og dynk med juice eller sukkerlake fra hermetisk frukt. Smør på et godt lag med syltetøy, et lag med vaniljekrem over syltetøyet og stryk ut med en palett eller stekespade. Gjenta prosessen med den neste kakebunnen. Legg på toppen til slutt. Ha på resten av piskede kremen som ble satt til side og stryk den rundt kaken, slik at den er helt dekket. Pynt kaken med friske bær til slutt.
Skriv ut oppskriften