Go Back
+ servings

Grove pitabrød

Hjemmebakte grove pitabrød med godt fyll passer ypperlig som turmat, i matpakken på skolen, eller på jobben for den saks skyld. Pitabrødene vi har bakt her, er grove og metter lengre enn fine brød. Ønsker du allikevel å bake fine pitabrød, kan du erstatte det sammalte melet med fint hvetemel.
Grove pitabrød med kylling, salat og fetaost på en trefjøl.
porsjoner16

Ingredienser

DEIG

  • 4,5 dl kaldt vann
  • 50 g fersk gjær original
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 350 g sammalt hvete, fin
  • 300 g hvetemel

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle. Elt deigen sammen med en eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 10 - 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen. Dekk til bakebollen med plast og forhev deigen i ca. 30 minutter på kjøkkenbenken.
  • Del deigen opp i 16 like store emner. Trill til boller, kjevle de flate (ca. 15 cm i diameter) og legg på stekebrett med bakepapir. Etterhev pitabrødene utildekket i ca. 20 minutter. Deretter snus de forsiktig og heves videre utildekket i 20 minutter til. De skal heves utildekket for å bli litt tørre, slik at de blåser seg godt opp under steking. Forvarm i mellomtiden ovnen til 250 grader.
  • Stek pitabrødene midt i ovnen i ca. 8 - 10 minutter. Etter noen minutter vil de blåse seg opp, slik at det danner seg en "lomme" innvending. Avkjøl pitabrødene på rist etter steking.
  • Snitt halve pitabrødet langs kanten og fyll det med ønsket pålegg.

Notes

Baketips!

Etter steking, legg pitabrødene under i et klede slik at de ikke tørrer ut. Pitabrødne er også godt egnet til å fryses ned og tas opp etter behov. Husk å pakk de inn i tette fryseposer.
Skriv ut oppskriften