Go Back
+ servings

Havrelapper uten gluten

Havrelapper med valnøtter smaker godt, og er både enkelt og raskt å lage!
Havrelapper uten gluten på en trefjøl.
porsjoner8

Ingredienser

  • 2,5 dl H-melk
  • 2 ss raps- eller solsikkeolje
  • 25 g fersk gjær original
  • 1 ss Fiberhusk
  • 0,5 ts lys sirup eller flytende honning
  • 60 g *havremel (glutenfritt)
  • 100 g grovt revet gulrøtter
  • 45 g Semper grovmiks
  • 1 dl Kesam
  • 50 g hakkede valnøtter

Fremgangsmåte

  • Smuldre gjæren i melken og ha i en bakebolle med olje.
  • Ha i Fiberhusk, sirup og salt. Rør sammen til en jevn og klumpfri røre, og la røren svelle i 10 min.
  • Tilsett resten av ingrediensene under omrøring og rør sammen. Rør inn valnøttene til slutt. Deigen skal være klissete, så ikke fortvil.
  • Dekk til å la deigen heve i ca. 60 - 90 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 225 grader.
  • Kna deigen med litt grov melmiks om nødvendig, og form til 8 topper på et stekebrett med bakepapir. Det vil være litt klissete å gjør dette.
  • Pensle med olje og strø på med hakkede valnøtter på toppen.
  • Stek havrelappene på midterste rille i ca. 20 - 25 minutter.

Notes

*Synes du det er vanskelig å finne glutenfritt havremel, kan du lage dette selv ved å ha glutenfri havre i en blender, og kjøre det sammen til et fint mel.
Skriv ut oppskriften