Go Back
+ servings

Amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker er tradisjonelt sett små tykke og luftige lapper. I denne pannekakerøren bruker vi kulturmelk og natron som hever lappene litt ekstra!
Nystekte amerikanske pannekaker på en asjett
porsjoner8

Ingredienser

  • 2 ss smør
  • 2,4 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 knsp salt
  • 1,5 dl kulturmelk
  • 1 stk egg, mellomstort

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret og sett til side.
  • Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle. Ha melk, og egg og smeltet smør i en annen, og rør sammen.
  • Hell det våte i det tørre, og rør forsiktig sammen.
  • La røren svelle i 10 min. før steking på pannen.
  • Stek små pannekaker på begge sider ved middels temperatur i en stekepanne. Bruk godt med smør til steking.

Notes

Tips!

Rør gjerne inn en håndfull med raspet eple (uten skall) før steking. Dette gir pannekakene en superfrisk smak!
Skriv ut oppskriften