Go Back
+ servings

Snurrer med rabarbra

Snurrer med rabarbra og brun farin smaker utrolig godt sammen. I denne oppskriften lager vi små snurrer i muffinsformer. Ønsker du heller å lage de i andre former, kan du bruke samme deig til det. Husk bare på at større bakverk krever lenger steketid.
Nystekte snurrer med rabarbra i muffinsformer.
porsjoner20

Ingredienser

Gjærdeig:

Fyll

  • 200 g frisk rabarbara i terninger
  • 100 g brun farin

Kremostglasur:

  • 60 g Philadelphia kremost, naturell
  • 200 g melis
  • 3 ss melk

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i bakebollen på en kjøkkenmaskin og elt deigen med en eltekrok i 13 minutter på lav hastighet og i 2 minutter på litt høyere hastighet.
  • Dekk til bakebollen og la deigen forhev i 30 minutter.
  • Kjevle deigen ut til et rektangel, ca. 50 x 20 cm. Fordel rabarbra i terninger og brun farin over hele leiven. Rull sammen leiven fra langsiden og legg skjøten ned.
  • Skjær rullen i ca. 2 cm tykke skiver og legg i middels store muffinsformer. Har du en aluminiumsform til muffins, kan det være greit å bruke denne hvis du bruker litt løse muffinsformer. Da vil ikke muffinsene gå ut i bredden under steking, men bli høye og fine.
  • Etterhev snurrene tildekket i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader varmluft.
  • Pensle snurrene med sammenvispet egg.
  • Stek snurrene i ca. 10 - 13 miutter. Steketiden varierer fra ovn til ovn, så følg med på baksten under steking. Avkjøl snurrene på rist etter steking.
  • Rør sammen ingrediensene til glasuren og ha på når snurrene er avkjølt.

Notes

Tips!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil baksten holde seg fersk og fin lenger!
Skriv ut oppskriften