Go Back
+ servings

Glutenfrie boller

Glutenfrie boller med kjempegod smak! I stedet for å bruke rosiner i oppskriften kan den varieres med hakket sjokolade, nøtter eller annet godt. Litt glasur på toppen gir ekstra smak!
Glutenfrie boller med melis på toppen.
porsjoner24

Ingredienser

  • 1 boks Kesam
  • 3 dl kaldt vann
  • 2 ss Fiberhusk
  • 70 g jyttemel, blå
  • 1 pose tørrgjær for søte deiger
  • 6 ss smeltet smør
  • 1/2 ts salt
  • 1 pk Semper mel, for fine deiger
  • 130 g sukker
  • 1 ts kardemomme
  • en neve rosiner

Fremgangsmåte

  • Ha Kesam i en bakebolle, tilsett vann og rør sammen. Tilsett deretter de tørre ingrediensene og rør deigen sammen til den er smidig og uten klumper. Bruk en sleiv eller elt deigen i en kjøkkenmaskin. Ha i rosinene mot slutten av eltetiden. .
  • Dekk til bakebollen med plast og la deigen forheve i ca. 30 minutter.
  • Ha litt olje på hendene slik at deigen ikke fester seg så godt til hendene og del den opp i 24 like store deler og trill til boller.
  • Legg bollene på et stekebrett med bakepapir, eller i smurte muffinsformer.
  • Etterhev bollene tildekket i ca. 30 - 45 minutter. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Stek brettene med boller i ca. 12 - 15 minutter. Bytt gjerne plass på brettene halvveis i steketiden for en jevnere farge. Avkjøl på rist etter steking.
  • Pynt gjerne bollene med melisglasur eller litt melisdryss innen servering.
Skriv ut oppskriften