Go Back
+ servings

Boller med sjokolade

Boller med sjokolade smaker alltid godt, og er ofte barnas favoritt! Tips til å bake med sjokolade: jo mørkere den er, jo mindre fett er det i sjokoladen og dermed er den mer egnet til steking. Bruk helst 55 – 70 % sjokolade som hakkes i mindre biter og blandes inn i deigen.
Boller med sjokolade
porsjoner12

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Hakk sjokoladen i små biter og sett til siden inntil videre.
  • Ha de tørre ingrediensene, væsken, smuldret fersk gjær og romtemperert smør i bakebollen på en kjøkkenmaskin.
  • Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og 2 minutter på middels hastighet. Da har deigen fått et godt gluten-nettverk. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så lang eltetid. Tilsett hakket sjokolade ved slutten av eltetiden.
  • Forhev deigen tildekket i ca. 30 minutter.
  • Trill deigen til boller og legg på stekebrett med bakepapir. Vil du at bollene skal bli like store, kan du bruke en kjøkkenvekt og veie hvert deigemne opp til ca. 100 gram per bolle.
  • Dekk til og etterhev bollene i ca. 60 - 90 minutter eller til bollene er dobbelt så store.
    Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
  • Pensle bollene med sammenvispet egg og stek sjokoladebollene på midterste rille i ca. 10 – 13 minutter litt avhengig av hvor store du velger å lage bollene.
  • Avkjøl bollene på rist etter steking.

Notes

HVILKEN GJÆRTYPE VIL DU BRUKE?

Ønsker du heller å bruke fersk gjær, er 1 pakke fersk gjær (50 gram) det samme som 1 pose med tørrgjær (inneholder ca. 4,25 ts).

BOLLER SOM HOLDER LENGER?

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte Ferskere bakst, vil bollene holde seg ferske og fine lenger. Det kan være lurt hvis du baker bollene dagen før de skal serveres.
Skriv ut oppskriften