Lag vaniljekremen etter anvisning på pakken og sett til side inntil videre.
Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin.
Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og i 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så slang eltetid.
Forhev deigen tildekket i ca. 30 minutter på kjøkkenbenken.
Velt deigen ut av bollen på en ren kjøkkenbenk. Kjevle deigen ut til et rektangel som er ca. 30 x 25 cm.
Smør på halvparten av vaniljekremen jevnt utover leiven, strø på kanel og rull sammen fra langsiden.
Skjær rullen i 6 tykke skiver, og sett de med snittflaten opp i en smurt springform som er ca. 22 - 24 cm i diameter.
Dekk prinsessekaken til med plast og la den etterheve i 30 minutter . Lag groper i midten av hver snurr og legg på resten av vaniljekremen og litt eplemarmelade i hver snurr, og hev videre i ca. 30 - 60 minutter tildekket til dobbelt størrelse. Forvarm ovnen i mellomtiden til 200 grader.
Pensle kaken med sammenvispet egg og stek den på nederste rille i ca. 20 - 30 minutter eller til kaken har fått en pen og gyllen farge.