Go Back
+ servings

Prinsessekake

Oppskrift på himmelsk god prinsessekake Prinsessekake kan bakes med kanelfyll, eplefyll eller mandelfyll. Vaniljekremen kommer på toppen av det hele!
Prinsessekake med kanelfyll og vaniljekrem på en tallerken.
porsjoner6

Ingredienser

VANILJEKREM

Fremgangsmåte

  • Lag vaniljekremen etter anvisning på pakken og sett til side inntil videre.
  • Ha alle ingredienser i bakebollen på en kjøkkenmaskin.
  • Elt med deigen smidig med eltekrok i ca. 13 minutter på lav hastighet, og i 2 minutter på middels hastighet. Elter du deigen for hånd, må du beregne omtrent dobbelt så slang eltetid.
  • Forhev deigen tildekket i ca. 30 minutter på kjøkkenbenken.
  • Velt deigen ut av bollen på en ren kjøkkenbenk. Kjevle deigen ut til et rektangel som er ca. 30 x 25 cm.
  • Smør på halvparten av vaniljekremen jevnt utover leiven, strø på kanel og rull sammen fra langsiden.
  • Skjær rullen i 6 tykke skiver, og sett de med snittflaten opp i en smurt springform som er ca. 22 - 24 cm i diameter.
  • Dekk prinsessekaken til med plast og la den etterheve i 30 minutter . Lag groper i midten av hver snurr og legg på resten av vaniljekremen og litt eplemarmelade i hver snurr, og hev videre i ca. 30 - 60 minutter tildekket til dobbelt størrelse. Forvarm ovnen i mellomtiden til 200 grader.
  • Pensle kaken med sammenvispet egg og stek den på nederste rille i ca. 20 - 30 minutter eller til kaken har fått en pen og gyllen farge.

Notes

Tips!

Ved bruk av Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil kaken holde seg fersk og fin lenger!
Bruker du tørrgjær i stedet for fersk, vil heve tiden blir lenger!
Ønsker du heller å bruke fersk gjær, er 1 pakke fersk gjær (50 gram) det samme som 1 pose med tørrgjær (inneholder ca. 4,5 teskje).
Skriv ut oppskriften