Go Back
+ servings

Pizzasnurrer

Pizzasnurrer er lett å lage og veldig populært blant både store og små. Det kan like gjerne være et godt innslag til matpakken som til helgekos til hele familien. Med denne oppskriften får du fine pizzasnurrer, men ønsker du mer grove varianter kan du bytte ut halvparten av melet med sammalt hvetemel.
Nystekte pizzasnurrer på en fjøl av marmor.
porsjoner20

Ingredienser

DEIG TIL PIZZASNURRENE

  • 800 g pizzamel tipo 0 eller hvetemel
  • 1 pose pizzagjær
  • 1 ts salt
  • 4,6 dl vann
  • 4 ss olivenolje

Fremgangsmåte

  • Vei opp de tørre ingrediensene og legg i en bakebolle. Tilsett olje og vann. Elt deigen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 8 - 10 minutter eller elt for hånd til deigen er smidig og glatt. Bruk gjerne litt olje med elting for hånd, slik at deigen ikke klistrer seg i hendene dine.
  • Hev deigen tildekket til dobbelt størrelse. Forvarm i mellomtiden ovnen til 200 grader.
  • Kjevle deigen ut til et rektangel og fordel pizzasaus, rød eller hvit og ønsker fyll utover leiven. Rull sammen fra langsiden og skjær rullen i ca. 2 cm tykke skiver og legg på stekebrett med bakepapir. La snurrene etterheves tildekket til dobbelt størrelse.
  • Steke pizzasnurrene midt i ovnen i ca. 15 - 20 minutter til de får en gyllen og fin farge. Avkjøl på rist etter steking.

Notes

TIPS!

Skal du steke flere brett samtidig i ovnen, er dette best å gjøre med varmluft. Bytt plass på langpannene etter halve steketiden for best resultat.
Skriv ut oppskriften