Go Back
+ servings

Luftige vafler med gjær

Luftige vafler er ikke alltid like lett å få til. I denne oppskriften bruker vi fersk gjær og melk som gjør vaflene både luftige og gode – prøv selv!  
Nystekte luftige vafler med melk stablet på hverandre.
porsjoner8

Ingredienser

Vaffelrøre:

  • 6 dl melk
  • 25 g gjær for søte deiger
  • 120 g smeltet smør
  • 5 ss sukker
  • 4 stk egg
  • 3 ts vaniljesukker
  • 2 ts kardemomme
  • 500 g hvetemel
  • smør til steking

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret og hell i melken. Løs gjæren opp i væsken.
  • Ha de tørre ingrediensene i en bolle og tilsett melkeblandingen og egg. Visp sammen til en jevn røre og la den svelle i 30 minutter før steking i vaffeljern.
  • Stek vaflene og servér vaflene med det du liker aller best!
Skriv ut oppskriften