Go Back
+ servings

Lyse muffins

Lyse muffins med en god smak av vanilje er et godt utgangspunkt, og det tar kun en halv time å lage de. Du kan tilsette røren smak som sjokoladebiter, friske bær eller andre spennende smaker hvis du ønsker det.
Nystekte lyse muffins med pynt på toppen.
porsjoner12

Ingredienser

MUFFINSRØRE

  • 180 g romtemperert smør eller margarin (gjerne et laktosefritt alternativ)
  • 180 g sukker eller melis
  • 3 stk mellomstore romtempererte egg (se tips)
  • 180 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1,5 ts vaniljesukker eller frøene fra en halv vaniljestang

Små reder av marsipan

  • 150 g ODENSE Figurmarsipan

Marsipanegg

  • 24 g ODENSE Figurmarsipan
  • Idun mors hjemmebakte - Konditorfarger

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 220 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Pisk sukker og smør hvitt, og tilsett sammenvispet egg og de tørre ingrediensene vekselvis under omrøring til en klumpfri og luftig røre, så ikke rør for hardt.
  • Fordel røren halvfulle i mellomstore muffinsformer. Legg friske bær eller sjokolade biter (Mokkabønner er perfekt å bruke) i røren som ligger i formene, hvis du vil smaksette muffinsene med noe ekstra.
  • Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 12 - 15 minutter til de har fått en gyllen og fin farge, og avkjøl etter steking.
  • Dryss på litt melis på de avkjølte muffinsene, legg på et rede og legg i eggene.
  • Marsipan fuglereder:
    Rull 12 stk. kuler á ca. 12 gram med ODENSE Ekte Marsipan (denne marsipanen kan stekes), og press hver kule gjennom en hvitløkspresse på et stekebrett med bakepapir. Form forsiktig til et rundt rede og lag en fordypning med fingeren, slik at det blir plass til et par små marsipanegg.
  • Stek redene ved 200 grader i ca. 5 minutter til de har fått en gyllen farge. Avkjøl etter steking.
  • Marsipanegg:
    Farg ca. 12 gram marsipan med blå konditorfarge og 12 gram med gul konditorfarge. Rull hver farge til små egg á ca. 1 gram og legg i redene.
Skriv ut oppskriften