Eplekake med vaniljesaus eller vaniljekrem? Eplekake med vaniljekrem er høsten største favorittkake. I denne oppskriften bruker vi lettlaget vaniljekrem, men ønsker du å lage kremen selv kan du se denne oppskriften på vaniljekrem. Eplekaken er saftig og god, og du kommer garantert til å bake den flere ganger.
Lag vaniljekremen etter anvisning på pakken og sett til side. Velger du å lage vaniljekrem fra bunnen av, bør denne også avkjøles innen den strykes på kaken. Husk at vaniljekrem blir stivere i konsistensen når den er avkjølt.
Start med å forvarme stekeovnen din til 180 grader med vanlig over- og undervarme. Smelt smøret, sett til siden og avkjøl.
Pisk sammen romtempererte egg og sukker til eggedosis. Rør deretter inn det smeltede smøret og rømmen i eggedosisen.
Sikt inn de tørre ingrediensene og rør massen lett sammen slik at luften ikke røres ut.
Hell røren i en smurt rundt form på 26 cm i diameter, eller en firkantet form på 23 x 23 cm. Stryk vaniljekrem utover på toppen av kaken. Rør forsiktig rundt med en slikkepott slik at kakerøren og kremen blander seg litt sammen.
Skrell eplene, fjern skrotten og skjær eplet i skiver og fordel på toppen av kaken. Dryss på litt kanel og sukker etter eget ønske. Stek kaken må midterste rille i ca. 40 - 45 minutter. Avkjøl kaken noe, ta den ut av formen og legg på et fint kakefat og servér!
Notes
TIPS!
Kaken kan også lages med pærer eller plommer. Det er også kjempegodt å servere kaken sammen med pisket krem eller en god vaniljeis!