Go Back
+ servings

Eplekake

Eplekake med vaniljesaus eller vaniljekrem? Eplekake med vaniljekrem er høsten største favorittkake. I denne oppskriften bruker vi lettlaget vaniljekrem, men ønsker du å lage kremen selv kan du se denne oppskriften på vaniljekrem. Eplekaken er saftig og god, og du kommer garantert til å bake den flere ganger.
Hjemmelaget eplekake med vaniljekrem.
porsjoner16

Ingredienser

  • 1 pose kakefyll med vaniljesmak
  • 2 stk romtempererte mellomstore egg
  • 150 g sukker
  • 1/2 dl smeltet smør
  • 100 g rømme
  • 190 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 stk skrelte epler i skiver
  • Litt kanel og sukker

Fremgangsmåte

  • Lag vaniljekremen etter anvisning på pakken og sett til side. Velger du å lage vaniljekrem fra bunnen av, bør denne også avkjøles innen den strykes på kaken. Husk at vaniljekrem blir stivere i konsistensen når den er avkjølt.
  • Start med å forvarme stekeovnen din til 180 grader med vanlig over- og undervarme. Smelt smøret, sett til siden og avkjøl.
  • Pisk sammen romtempererte egg og sukker til eggedosis. Rør deretter inn det smeltede smøret og rømmen i eggedosisen.
  • Sikt inn de tørre ingrediensene og rør massen lett sammen slik at luften ikke røres ut.
  • Hell røren i en smurt rundt form på 26 cm i diameter, eller en firkantet form på 23 x 23 cm. Stryk vaniljekrem utover på toppen av kaken. Rør forsiktig rundt med en slikkepott slik at kakerøren og kremen blander seg litt sammen.
  • Skrell eplene, fjern skrotten og skjær eplet i skiver og fordel på toppen av kaken. Dryss på litt kanel og sukker etter eget ønske. Stek kaken må midterste rille i ca. 40 - 45 minutter. Avkjøl kaken noe, ta den ut av formen og legg på et fint kakefat og servér!

Notes

TIPS!

Kaken kan også lages med pærer eller plommer. Det er også kjempegodt å servere kaken sammen med pisket krem eller en god vaniljeis!
Skriv ut oppskriften