Go Back
+ servings

Kladdkake

En kladdkake er en saftig og litt bløt sjokoladekake. Kaken er veldig populær blant våre kjære naboer i Sverige. Den er lett å lage og den er utrolig god på smak – prøv selv!
Rund kladdkake med frisk jordbær på toppen.
porsjoner12

Ingredienser

Røre:

  • 100 g smør
  • 210 g sukker
  • 40 g kakao
  • 1 knsp salt
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 stk egg
  • 90 g hvetemel
  • litt melis til dryss på toppen

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen på 200 grader med vanlig over/undervarme. Legg bakepapir i bunnen av en springform ca. 22 cm i diameter og smør formen godt med smør.
  • Smelt smøret i en middels stor kjele, og sett til siden. Rør inn sukker, salt, kakao, vaniljesukker og eggene. Rør inn hvetemelet til sist til en jevn og glatt røre.
  • Fordel røra i den smurte formen. Bruk gjerne baksiden av en skje som dyppes i vann for å jevne ut røra.
  • Stek kaken på midterste rille i ca. 15 - 20 minutter.
  • Avkjøl kaken etter steking. Den blir fastere når den avkjøles. Pynt kaken etter eget ønske og servér gjerne gjerne med en god vaniljeis eller pisket krem.
Skriv ut oppskriften