Hvit pizza har en mild og rund smak da pizzasausen består av enten Crème Fraîche, Seterrømme eller lett-rømme. Med den milde smaken på sausen kan det være godt å bruke smakfullt fyll som topping på pizzaen. Godt og smakfullt fyll kan være spekeskinke, chorizo-pølse eller annet med mye god smak.
1ssfrisk oregano eller basilikum. Tørkede urter kan også brukes, men gir ikke like frisk smak.
Smakes litt salt og pepper
Pizzafyll
Serrano eller annen spekeskinke
Friske urter og Ruccula
Parmesanost
Fremgangsmåte
Skrell og rasp hvitløken og hakk urtene. Rør dette sammen med rømmen og smak til med salt og pepper.
Vei opp de tørre ingrediensene og legg i en bakebolle. Tilsett olje og vann. Elt deigen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 8 -10 minutter eller elt deigen for hånd. Elting for hånd tar omtrent dobbelt så lang tid enn om du elter i en kjøkkenmaskin. Dekk til bakebollen med plast og hev deigen til dobbelt størrelse. Forvarm i mellomtiden stekeoven til 230 grader.
Lag den hvite pizzasausen ved å blande Crème Fraîche med raspet hvitløk og smak til med salt og pepper.
Kjevle deigen ut til en langpannepizza, eller del i mindre deler og form/kjevle til runde pizzabunner. Legg bunnen eller bunnene på stekebrett med bakepapir. Smør på et tynt lag med hvit pizzasaus og ha på raspet ost og det øvrige pizzafyllet.
Stek pizzaen på midterste rille i ovnen til den har fått en fin farge i ca. 10 - 15 minutter. Strø gjerne på litt Ruccula rett før servering.