Krumkaker med potetmel og konjakk er en av julens mest tradisjonelle kaker og er godt likt av mange. Mange foretrekker å spise krumkakene sammen med pisket krem, eller en multekrem. Husk verden beste krumkaker er de lager du hjemme!
porsjoner25
Ingredienser
1stkegg
225gsukker
150ghvetemel
150gpotetmel
2,5dlsmeltet smør
2,5sskaldt vann
1sskonjakk (kan sløyfes)
Fremgangsmåte
Smelt smøret i en kjele og sett til side inntil videre.
Pisk egg og sukker til eggedosis - lenge nok til at sukkeret er helt oppløst. Rør inn det smeltede smøret og eventuelt konjakk. Bland de tørre ingrediensene i en bolle vend det inn i eggeblandingen med en slikkepott. Dekk til bollen og de røren svelle i kjøleskapet i minst 1 time - gjerne natten over!
Etter svellingen kan røren bli litt for tykk. Tilsett da et par spiseskjeer vann og rør godt.
Legg en stor teskje røre på midten av godt oppvarmet og smurt krumkakejern. Stek kakene til de er lys brune i fargen og rull dem til kremmerhus, eller legg dem raskt over en passe stor kopp til krumkakeskåler til de har stivnet.