Go Back
+ servings

Krumkaker med potetmel

Krumkaker med potetmel og konjakk er en av julens mest tradisjonelle kaker og er godt likt av mange. Mange foretrekker å spise krumkakene sammen med pisket krem, eller en multekrem. Husk verden beste krumkaker er de lager du hjemme!
Hjemmelagde krumkaker med potetmel på et hvitt fat.
porsjoner25

Ingredienser

  • 1 stk egg
  • 225 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 150 g potetmel
  • 2,5 dl smeltet smør
  • 2,5 ss kaldt vann
  • 1 ss konjakk (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret i en kjele og sett til side inntil videre.
  • Pisk egg og sukker til eggedosis - lenge nok til at sukkeret er helt oppløst. Rør inn det smeltede smøret og eventuelt konjakk. Bland de tørre ingrediensene i en bolle vend det inn i eggeblandingen med en slikkepott. Dekk til bollen og de røren svelle i kjøleskapet i minst 1 time - gjerne natten over!
  • Etter svellingen kan røren bli litt for tykk. Tilsett da et par spiseskjeer vann og rør godt.
  • Legg en stor teskje røre på midten av godt oppvarmet og smurt krumkakejern. Stek kakene til de er lys brune i fargen og rull dem til kremmerhus, eller legg dem raskt over en passe stor kopp til krumkakeskåler til de har stivnet.
Skriv ut oppskriften