Go Back
+ servings

Kokosmakroner

Kokosmakroner er en av julens mest populære julekaker og er ofte en av barnas favoritter også. De er utrolig lette å lage, og i tillegg er det både glutenfrie og uten melk.
Kokosmakroner
porsjoner35

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Start med å skille hvite og eggeplomme fra hverandre i to separate skåler. Ha eggehvitene i en kjele og visp de lett sammen. Tilsett sukker og kokosmasse. Sett kjelen på middels varme og rør til kokosmassen blir tykk som grøt. Dette tar ca. 8 - 10 minutter.
  • Dekk et stekebrett med bakepapir og sett massen i store topper med en teskje.
  • Stek kokosmakronene midt i ovnen på 180 grader i ca. 10 - 12 minutter eller til de får en gyllen brun og fin farge.
  • Avkjøl kokosmakronene på en rist etter steking.

Notes

TIPS!

Med eggeplommene som er til overs, kan du lage hjemmelaget majones, vaniljekrem eller vaniljesaus.
Skriv ut oppskriften