Go Back
+ servings

Pavlova til jul

Pavlova til jul, ja - hvorfor ikke? Lag en flott krans og pynt den opp til jul, med pepperkaker og tranebær. Mer skal ikke til! I denne oppskriften bruker vi riskrem og vaniljekrem, som gir en nydelig smakskombinasjon.
Pavlova til jul med riskrem, rød saus og pepperkaker.
porsjoner5

Ingredienser

PAVLOVABUNN

  • 140 g eggehviter
  • 0,5 ts sitronsaft
  • 140 g sukker
  • 1 ts maizenna
  • 0,5 ts eddik 7%

VANILJEKREM

  • 0,5 pk kakefyll med vaniljesmak
  • 2 dl H-melk
  • 1,5 ts sukker
  • 200 g ferdig risgrøt fra Fjordland eller hjemmelaget
  • 2 dl pisket kremfløte

RØD SAUS

  • 150 g jordbær eller bringebær
  • 60 g melis

KANDISERTE TRANEBÆR

  • 1 dl vann
  • 125 g sukker
  • 90 g tranebær
  • 50 g sukker til strøssel
  • 1 stk eggehvite til sukkerstrøssel

PYNT

  • friske jordbær
  • bringebær
  • rips
  • kandiserte tranebær
  • pepperkaker

Fremgangsmåte

  • Kandiserte tranebær:
    Kok opp en sukkerlake av vann og sukker i en kjele. Sett kjelen til siden, avkjøl til sukkerlaken er litt lunken og tilsett bærene. Sil laken fra bærene og legg de i en liten bolle med eggehvite og sil av. Rull bærene i sukker og legg på bakepapir til de tørker - gjerne til dagen etter.
  • Marengsbunner:
    Forvarm ovnen til 90 grader. Vi bruker lav temperatur og lang steketid her, slik at marengsbunnene holder seg helt hvite under steking.
  • Skill eggehvitene fra plommene - pass på å ikke få med noe av det gule fra plommen. Marengsen vil da ikke bli stiv når den piskes opp.
  • Ha eggehviten, eddiken og sitronsaften i en en ren piskebolle. Pisk sammen kraftig til et luftig skum, og tilsett sukkeret blandet med maizenna - litt og litt under pisking til du får en helt stiv masse.
  • Finn frem fatet du vil ha kaken på til slutt, legg den på et bakepapir og tegn av størrelsen på fatet. Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt ute en krans et par cm. innenfor den sirkelen. Bruk en skje og lag en fordypning i hele kransen. Her skal kremen til slutt ligge.
  • Stek marengsen på nederste rille i ca. 90 minutter. Avkjøl helt innen bruk- gjerne til dagen etter. Mens du steker bunnen, forbered krem og rød saus.
  • Vaniljekrem:
    Kok kakefyllet etter anvisning på pakken og avkjøl.
    Pisk kremfløten til krem. Pisk sammen kald risgrøt med kakefyllet og vend inn pisket krem.
  • Rød saus:
    Mos bærene i en blender/kjøkkenmaskin sammen med melis. Sil av frøene.
  • Montering:
    Legg pavlova-kransen forsiktig på fatet. Fordel kremen på toppen av kransen, hell på den røde sausen og pynt med friske bær, kandiserte tranebær og pepperkaker.

Notes

TIPS!

Pynt kaken rett før servering - da er den sprø og god når den skal nytes!
Skriv ut oppskriften