Go Back

Pepperkakeiskrem

Pepperkakesausen er ikke bare god oppå iskrem, men også som krydder til hjemmelaget iskrem. Kanskje dette er årets juledessert? Flere oppskrifter med Idun Pepperkakesaus finner du lenger ned på siden!
Pepperkakeiskrem

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Ha fløte, melk og krydder i kjelen og varm opp til det ryker. Pisk eggedosis av eggeplommer, sukker, og vaniljeessens, og hell sakte i den varme melken/fløten, mens du fortsetter å piske.
  • Hellblandingen tilbake til gryten og sett på svak varme. Rør hele tiden til kremen tykner litt, i ca 8-10 min. Det må ikke koke. Hell over i en bolle, dekk tilbollen med plastfolie eller en tallerken, og sett i kjøleskapet.
  • Når kremen er kjøleskapskald kan den kjøres til iskrem i en iskremmaskin, eller helles over i en form og fryses som semifreddo.
     
  • Hvis du bruker iskremmaskin tar du denferdige iskremen ut av iskremmaskinen og over i en boks. Hell i pepperkakesaus, og rør gjennom 2-3 ganger så isen blir grovt marmorert med saus. Sett i fryseren fram til servering.
  • Hvis du fryser rett i boks uten maskinførst, kan du ta boksen ut av fryseren og røre rundt hver 10 minutt til isen er halvveis fryst. Hell i sausen og rør rundt noen få ganger til den er grovtmarmorert med pepperkakesaus. Sett tilbake i fryseren til isen er helt fast.
  • Serveres gjerne med ektra pepperkakesaus!
Skriv ut oppskriften