Go Back
+ servings

Kokosboller med lakris og hvit sjokolade

Den salte lakrisen er en morsom overraskelse i den søte og milde kremen, og er nydelig sammen med den hvite sjokoladen. Vi valgte å farge den hvite sjokoladen rosa, men det er selvfølgelig valgfritt.
Kokosboller med lakris og hvit sjokolade
porsjoner8 stk

Ingredienser

Bunner:

  • 150 g Odense Kransekakemasse

Fyll:

  • 75 g sukker
  • 40 g glukose
  • 30 g vann
  • 50 g eggehviter
  • 1 ss sukker
  • 1 ts Idun Vaniljeessens
  • Idun Lakrissaus

Sjokoladetrekk:

  • 300 g hvit sjokolade
  • 1 ss kokosolje eller delfiafett
  • Litt rosa konditorfarge (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180 grader over og undervarme.
    Fjern emballasjen på kransekakemassen og skjær den i skiver, ca ½ cm tykke. Legg over på stekebrett med bakepapir og stek midt i ovnen i 8-10 minutter, til de er gylne i kantene.
  • Kok opp sukker, glukose og vann til du har en sirup som er 117 grader varm. Kontroller varmen med et sukkertermometer, eller et digitalt termometer som når høy temperatur. Mens sirupen koker pisker du eggehviter med 1 ss sukker, til du har et mykt skum.
  • Hell den varme sirupen i marengsen/eggehvitene mens maskinen går. Hell slik at strålen treffer nederst på siden av bakebollen, og ikke på vispen (ellers slynges sirupen ut og kan feste seg på sidene, eller blir som tråder i marengsen).
  • Hell i vanilje, og pisk lenge til skummet er romtemperert, fast og blankt. Ha massen i en sprøytepose med en stor tyll. Bruk gjerne enstjernetyll/tipp så får du mønster i kremen. Sprøyt store topper med skummet på hver kransekakekjeks. Sett i kjøleskapet mens du forbereder sjokoladetrekket.
  • Ha lakrissaus i en ny sprøytepose og klipp et litehull i enden, ca 2-3 mm stort. Stikk tuppen ned i skumtoppene og sprøyt ned litt saus i midten av hver, ca 1 ts. Sett i kjøleskapet mens du forbereder sjokoladetrekket. 
  • Smelt sjokolade og kokosolje/delfiafett sammen over et vannbad. Hell sjokoladen over i en stor kopp som har nok plass til en hel kokosbolle. Fyll den ¾ med sjokolade. Dypp hver kokosbolle ned i sjokoladen, så hele skumtoppen blir dekket. La renne av litt før du snur den med bunnen ned, og setter på en rist. Sett kokosbollene tilbake i kjøleskapet og la sjokoladen stivne helt før servering.
Skriv ut oppskriften