Go Back

Gule bomber med hasselnøtter

Vi nordmenn elsker gule bomber, og denne oppskriften med hasselnøtter er bare fantastisk god! Velger du å pynte bombene med hasselnøtter dekket i gullpulver, blir de utrolig flotte å se på også.
gule bomber med hasselnøtter

Ingredienser

Gul krem

  • 3 stk eggeplommer
  • 1,25 dl kremfløte
  • 80 g sukker
  • 1,5 ts maizena
  • 0,5 ts Idun Vaniljeessens
  • 100 g meierismør

Makroner

  • 3 stk eggehviter
  • 150 g sukker
  • 230 g hasselnøtter

Annet

  • Ekstra hasselnøtter og spiselig gullpulver (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Ha eggeplommer, fløte, sukker, maizena og vanilje i en kjele, og visp sammen. Varm forsiktig opp, under omrøring. Varm opp til det koker og la koke i 2 minutter under omrøring, til du har en tykk krem.
  • Trekk kjelen vekk fra varmen, og pisk inn smøret. Ha over i en skål, og legg plastfolie ned på den varme kremen. Sett i kjøleskapet til kremen er helt kald.
  • Kvern hasselnøttenefine i en mandelkvern. Pisk eggehviter til myke topper, og pisk inn sukker. Pisk i 10 minutter, og vend inn hasselnøttmelet. Ha massen over på stekebrett med bakepapir. Legg 1 ts masse med god avstand på brettet, og stek på 180 grader i ca 10 minutter. Avkjøl på brettet før du løfter de forsiktig over på en rist.
  • Ha den gule kremenover i en sprøytepose med tipp. Sprøyt små topper på de små makronene.
  • Ha gullpulver i en boks, og hell nøtter i boksen. Sett på lokket og rist boksen til alle nøttene er dekket av et fint lag gull. Topp hver gule kremtopp med nøtter.
  • De gule bombene kan spises med det samme, eller oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.
Skriv ut oppskriften