Ha eggeplommer, fløte, sukker, maizena og vanilje i en kjele, og visp sammen. Varm forsiktig opp, under omrøring. Varm opp til det koker og la koke i 2 minutter under omrøring, til du har en tykk krem.
Trekk kjelen vekk fra varmen, og pisk inn smøret. Ha over i en skål, og legg plastfolie ned på den varme kremen. Sett i kjøleskapet til kremen er helt kald.
Kvern hasselnøttenefine i en mandelkvern. Pisk eggehviter til myke topper, og pisk inn sukker. Pisk i 10 minutter, og vend inn hasselnøttmelet. Ha massen over på stekebrett med bakepapir. Legg 1 ts masse med god avstand på brettet, og stek på 180 grader i ca 10 minutter. Avkjøl på brettet før du løfter de forsiktig over på en rist.
Ha den gule kremenover i en sprøytepose med tipp. Sprøyt små topper på de små makronene.
Ha gullpulver i en boks, og hell nøtter i boksen. Sett på lokket og rist boksen til alle nøttene er dekket av et fint lag gull. Topp hver gule kremtopp med nøtter.
De gule bombene kan spises med det samme, eller oppbevares i en tett boks i kjøleskapet.