Go Back

Tropisk pavlova

Oppskrift på tropisk pavlova Tropisk pavlova med en fantastisk, frisk kombinasjon av mango, pasjonsfrukt, appelsiner og kokosflak. En tropisk drøm av en kake, som bare MÅ prøves!
Tropisk pavlova

Ingredienser

Marengs:

Krem og topping:

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts sukker
  • 1 stk spisemoden mango
  • 2 stk pasjonsfrukt
  • 2 stk appelsiner
  • Kokosflak

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 225 grader. Pisk eggehviter og salt til et hardt skum i en bolle av glass eller metall. Pisk helst med en kjøkkenmaskin, for her skal det piskes lenge. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp så i 8-10 min til røra er seig og luftig.
    Rør forsiktig inn maizena, vaniljeessens og sitronsaft/ eller eddik.
  • Tegn en sirkel med en diameter på 15-20 cm med en blyant på et bakepapir. Snu bakepapiret og legg på et stekebrett. Ha røren på papiret, i sirkelen. Form marengsen utover til den er rundt og lag en fordypning i midten. Så får du et lite “serveringsfat” der du senere kan legge i krem, bær og frukt.
  • Sett stekeplaten i ovnen og senk varmen til 125 grader. Stek i 1 time. Avkjøl.
  • Ha kokosflak i en tørr stekepanne og stek de på medium varme til de er gyldne.
    Pisk kremfløte og sukker til en myk krem. Ha kremen i fordypningen til marengsen. Topp med mango i terninger og appelsinbåter. Del pasjonsfrukten i to og klem saften over pavlovaen. Du kan bruke saften uten frø, ved å sile vekk frøene. Dryss over kokos og server med det samme.
Skriv ut oppskriften