Tropisk pavlova

Tropisk pavlova med en fantastisk, frisk kombinasjon av mango, pasjonsfrukt, appelsiner og kokosflak. En tropisk drøm av en kake, som bare MÅ prøves!
Tropisk pavlova

Ingredienser

Marengs

  • 4 stk eggehviter
  • 1 klype salt
  • 225 g sukker
  • 1 ts Idun Vaniljeessens
  • 1 ss Maizena
  • 1 ts sitronjuice (eventuelt 0,5 ts eddik)

Krem og topping

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts sukker
  • 1 stk spisemoden mango
  • 2 stk pasjonsfrukt
  • 2 stk appelsiner
  • Kokosflak

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 225 grader. Pisk eggehviter og salt til et hardt skum i en bolle av glass eller metall. Pisk helst med en kjøkkenmaskin, for her skal det piskes lenge. Tilsett litt og litt av sukkeret mens du fortsatt visper. Visp så i 8-10 min til røra er seig og luftig.
    Rør forsiktig inn maizena, vaniljeessens og sitronsaft/ eller eddik.
  • Tegn en sirkel med en diameter på 15-20 cm med en blyant på et bakepapir. Snu bakepapiret og legg på et stekebrett. Ha røren på papiret, i sirkelen. Form marengsen utover til den er rundt og lag en fordypning i midten. Så får du et lite “serveringsfat” der du senere kan legge i krem, bær og frukt.
  • Sett stekeplaten i ovnen og senk varmen til 125 grader. Stek i 1 time. Avkjøl.
  • Ha kokosflak i en tørr stekepanne og stek de på medium varme til de er gyldne.
  • Pisk kremfløte og sukker til en myk krem. Ha kremen i fordypningen til marengsen. Topp med mango i terninger og appelsinbåter. Del pasjonsfrukten i to og klem saften over pavlovaen. Du kan bruke saften uten frø, ved å sile vekk frøene. Dryss over kokos og server med det samme.
Skriv ut oppskriften
Scroll to Top