Brødkalkulatoren
Hva gjør brødkalkulatoren?
Brødkalkulatoren beregner hvor grovt brødet du baker er. Den beregner grovheten ut fra hvor mye sammalt hvete, hele korn og kli det er i den totale melmengden på oppskriften. Kalkulatoren inneholder ikke nøtter, frø, fiber eller andre ingredienser som har innvirkning på brødets næringsinnhold.
Legg inn vekten på de forskjellige meltypene, korn og kli som finnes i oppskriften din og kalkulatoren beregner enkelt hvor grovt brødet du baker er.
ØNSKER DU Å VITE MER? – les mer om brødskalaen.
Fyll inn feltene for å beregne grovheten
Grovhetskalkulatoren inneholder ikke nøtter, frø, fiber eller andre ingredienser som har innvirkning på
brødets næringsinnhold.
Brødskalaen er delt inn i fire kategorier:
Fint brød: 0-25% sammalt mel eller hele korn
Halvgrovt brød: 25-50% sammalt mel eller hele korn
Grovt brød: 50-75% sammalt mel eller hele korn
Ekstra grovt brød: 75-100% sammalt mel eller hele korn