Go Back

Eplekake med vaniljekrem

Oppskrift på eplekake med vaniljekrem Høst = gode norske epler = servering av nystekt eplekake med vaniljekrem! I denne oppskriften har vi både vaniljekrem i selve kaken, og gjerne litt ved siden av også. Et annet godt alternativ til varm eplekake er å servere den sammen med en god vaniljeis, og gjerne litt karamell eller […]
Eplekake med vaniljekrem

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Visp smør og sukker hvitt. Visp inn ett egg av gangen og vaniljeessens til slutt. Bland alt det tørre sammen og rør inn i røren.
  • Smør en springform på 18-20 cm diameter. Ha i ⅔ av røra og bre ut i bunnen av formen. Skrell eplene og skjær i båter. Fordel eplebåtene oppå røren , dryss over kanel og legg 1 ss vaniljekrem på 4-5 steder mellom eplebåtene. Klatt resten av røren på eplene. Kakerøren vil smelte sammen under steking og dekke eplene.
  • Stek på 175 grader i 45 min-60 min til eplene er myke og kaken er gjennomstekt. Sjekk med en grillpinne eller lignende. Stikk midt i kaken, hvis pinnen kommer ren ut er kaken klar.
  • Avkjøl på rist og server med god vaniljeis eller en kremklatt, og gjerne litt karamell eller salt fudgesaus.
Skriv ut oppskriften