Search
Close this search box.

Eplekake med vaniljekrem

Høst = gode norske epler = servering av nystekt eplekake med vaniljekrem! 🍎 Denne oppskriften passer også fint til andre anledninger og sesonger. I denne oppskriften har vi både vaniljekrem i selve kaken, og gjerne litt ved siden av også. Topp den med vaniljeis og deilig Idun karamellsaus!
Eplekake med vaniljekrem

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Visp smør og sukker hvitt. Visp inn ett egg av gangen og vaniljeessens til slutt. Bland alt det tørre sammen og rør inn i røren.
  • Smør en springform på 18-20 cm diameter. Ha i ⅔ av røra og bre ut i bunnen av formen. Skrell eplene og skjær i båter. Fordel eplebåtene oppå røren , dryss over kanel og legg 1 ss vaniljekrem på 4-5 steder mellom eplebåtene. Klatt resten av røren på eplene. Kakerøren vil smelte sammen under steking og dekke eplene.
  • Stek på 175 grader i 45 min-60 min til eplene er myke og kaken er gjennomstekt. Sjekk med en grillpinne eller lignende. Stikk midt i kaken, hvis pinnen kommer ren ut er kaken klar.
  • Avkjøl på rist og server med god vaniljeis eller en kremklatt, og gjerne litt karamellsaus.
Skriv ut oppskriften

Flere kakeoppskrifter

  • Alle
  • Formkaker
Alle
  • Alle
  • Formkaker
Hvit sjokoladebrownie med valnøtter og jordbær på en trefjøl.

Hvit sjokoladebrownies med valnøtter

Rabarbrapai

Sachertorte med friske bær og kakepynt på et svart fat.

Sachertorte

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top