Go Back
+ servings

Fougasse formet som spøkelser

Oppskrift på eltefrie fougasse-brød Fougasse er en type flatt brød fra Frankrike. De eltefrie små brødene er sprøe på utsiden og myke inni, og smaker nydelig til en høstgryte eller varmende suppe. Formet som spøkelser er de også veldig gøy å servere til Halloween!
Fougasse formet som spøkelser
porsjoner10

Ingredienser

Til topping

  • flaksalt og olivenolje

Fremgangsmåte

  • Rør mel, salt, gjær og færskere bakst sammen. Hell i vann og 2 ss olivenolje og rør sammen til alt det tørre har blitt vått. Men ikke elt.
  • Dekk bollen med plastfolie eller en tallerken og sett i kjøleskapet over natten. 8-20 timer. Eller i romtemperatur i 2-3 timer.
  • Deigen skal være løs. Ha godt med hvetemel på benken og hvelv deigen over. Den er lettere å jobbe med hvis den er kald. Del den i 10 biter. Ikke elt deigen men bevar luften i den så godt det lar seg gjøre.
  • Strekk hvert deigemne ut til en oval og legg over på stekebrett med bakepapir. Ha olje på hvert brød og skjær tre snitt i deigen. To til øyne og en til munn. Strekk deigen ut og gjerne litt lenger enn du ønsker formen, for deigen kommer til å heve og lage hullene mindre.
  • Dekk deigen med plastfolie og la heve i ca 30 minutter. Forvarm ovnen til 220 grader på over og undervarme. Dryss flaksalt på brødene og stek midt i ovnen i ca 12 minutter til spøkelsene er gyldne.
Skriv ut oppskriften