Go Back
+ servings

Polarbrød

Polarbrød kan man enkelt bake selv og smaker like godt til frokost som i matpakken på jobb eller i skolen. Med denne oppskriften får du halvgrove, myke og gode myke polarbrød.  
Polarbrød
porsjoner18

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret i en kasserolle, trekk kjelen til siden og tilsett melk og vann. Rør ut smuldret gjær i væsken.
  • Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle for kjøkkenmaskin og tilsett væsken. Elt deigen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen. Dekk deretter bakebollen til med plast og la deigen heve i ca. 45 - 60 minutter, eller til deigen er dobbelt så stor.
  • Velt deigen over på en ren kjøkkenbenk. Del deigen opp i 18 like store deler á ca. 75 gram. Trill til boller og legg under et rent kjøkkenhåndklede slik at de ikke tørrer ut.
  • Kjevle hver bolle til max 0,5 cm tykkelse. Prikk hull med en gaffel i hvert deigemne. Dekk til og la emnene hvile i ca. 30 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 250 grader med vanlig over og undervarme.
  • Stek polarbrødene på midterste rille i ca. 3 - 5 minutter, eller til de har fått en gylden farge. Ta brødene ut av ovnen og legg de på en bakerist under et kjøkkenhåndklede for at de skal holde seg myke. Fortsett stekingen til alle er stekt.

Notes

TIPS!

Polarbrødene smaker aller best nystekte. Om de ikke spise med det samme, kan de fryses ned med det samme etter at de er avkjølt. Polarbrødene kan enkelt tas ut fra fryseren etter behov og tines forholdsvis raskt romtemperatur.
Hvis du velger å ikke fryse brødene, kan det være lurt å tilsette oppskriften produktet Ferskere bakst. Dette bidrar til at brødene holder seg både mykere og ferskere lenger.
Skriv ut oppskriften