Polarbrød
Polarbrød kan man enkelt bake selv og smaker like godt til frokost som i matpakken på jobb eller i skolen. Med denne oppskriften får du halvgrove, myke og gode myke polarbrød.

porsjoner18
Ingredienser
- 50 g smør
- 3 dl melk
- 2 dl vann
- 50 g Idun Mors hjemmebakte - FERSK GJÆR ORIGINAL
- 2 ss honning
- 1 ts salt
- 165 g havremel
- 190 g sammalt hvete, fin
- 360 g hvetemel
- 1 ss Idun Mors hjemmebakte - FERSKERE BAKST (valgfritt)
Fremgangsmåte
- Smelt smøret i en kasserolle, trekk kjelen til siden og tilsett melk og vann. Rør ut smuldret gjær i væsken.
- Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle for kjøkkenmaskin og tilsett væsken. Elt deigen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 15 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen. Dekk deretter bakebollen til med plast og la deigen heve i ca. 45 - 60 minutter, eller til deigen er dobbelt så stor.
- Velt deigen over på en ren kjøkkenbenk. Del deigen opp i 18 like store deler á ca. 75 gram. Trill til boller og legg under et rent kjøkkenhåndklede slik at de ikke tørrer ut.
- Kjevle hver bolle til max 0,5 cm tykkelse. Prikk hull med en gaffel i hvert deigemne. Dekk til og la emnene hvile i ca. 30 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 250 grader med vanlig over og undervarme.
- Stek polarbrødene på midterste rille i ca. 3 - 5 minutter, eller til de har fått en gylden farge. Ta brødene ut av ovnen og legg de på en bakerist under et kjøkkenhåndklede for at de skal holde seg myke. Fortsett stekingen til alle er stekt.