Halvgrove rundstykker med urter
Verdens beste rundstykker baker du selv! Denne oppskriften på halvgrove rundstykker med urter har blitt vår nye favoritt! Rundstykkene kan nytes i matpakken, eller til varme måltider, for eksempel med en god gulost på. De passer også helt perfekt ved siden av supper. Ønsker du å bake rundstykkene uten urter, går det like fint!
porsjoner20
Ingredienser
DEIG
- 6 dl kaldt vann
- 0,5 dl olivenolje
- 50 g fersk gjær original
- 1 ss ferskere bakst (valgfritt)
- 500 g hvetemel
- 500 g Regal Grovbakstmel
- 2,5 ts salt
- 1 dl friske hakkede urter (gressløk, basilikum, oregano el.)
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle. Elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 13 minutter. Tilsett de hakkede urtene og elt videre i 2 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen. Man kan også elte deigen for hånd, men da må du påregne omkring dobbelt så lang eltetid.
- Dekk bakebollen med plast og la deigen forheve i ca. 30 - 45 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 210 grader.
- Del deigen i to like store deler og trill ut til to lange “pølser”. Del hver "pølse" opp i ca. 10 biter á ca. 85 g og form til rundstykker. Legg rundstykkene på stekebrett med bakepapir. Dekk brettene til med plast og sett til etterheving i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store.
- Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 15 minuter og avkjøl på rist etter steking.