Search
Close this search box.

Halvgrove rundstykker med urter

Verdens beste rundstykker baker du selv! Denne oppskriften på halvgrove rundstykker med urter har blitt vår nye favoritt! Rundstykkene kan nytes i matpakken, eller til varme måltider, for eksempel med en god gulost på. De passer også helt perfekt ved siden av supper. Ønsker du å bake rundstykkene uten urter, går det like fint!
Halvgrove rundstykker med urter
porsjoner20

Ingredienser

DEIG

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle. Elt deigen sammen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 13 minutter. Tilsett de hakkede urtene og elt videre i 2 minutter til deigen er smidig og slipper bakebollen. Man kan også elte deigen for hånd, men da må du påregne omkring dobbelt så lang eltetid.
  • Dekk bakebollen med plast og la deigen forheve i ca. 30 - 45 minutter. Forvarm i mellomtiden ovnen til 210 grader.
  • Del deigen i to like store deler og trill ut til to lange “pølser”. Del hver "pølse" opp i ca. 10 biter á ca. 85 g og form til rundstykker. Legg rundstykkene på stekebrett med bakepapir. Dekk brettene til med plast og sett til etterheving i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store.
  • Stek rundstykkene midt i ovnen i ca. 15 minuter og avkjøl på rist etter steking.

Notes

Baketips!

Ved å bruke bakehjelpemiddelet som heter Idun Mors hjemmebakte - ferskere bakst, vil rundstykkene holde seg ferske og fine lenger!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top