Eltefrie halvgrove rundstykker
Vi synes alle bør unne seg nystekte rundstykker til helgefrokosten! Med denne oppskriften på eltefrie halvgrove rundstykker er det veldig enkelt. Bland deigen sammen dagen før, og sett til langtidsheving over natten. Bak ut om morgenen, etterhev litt, sett rundstykkene i stekeovnen og nyt den gode lukten av varm bakst i huset.
porsjoner12
Ingredienser
Gjærdeig:
- 100 g sammalt hvete
- 500 g hvetemel
- 2 ts flaksalt
- 1 ts Idun Mors hjemmebakte Tørrgjær Original
- 1 ss Idun Mors hjemmebakte Ferskere bakst
- 5 dl vann
- Sesamfrø, linfrø, solsikkefrø eller en blanding av frø
Fremgangsmåte
- Bruk lunkent eller kaldt vann alt ettersom hvilken teknikk du ønsker å bruke (se forklaring under punkt 2). Rør sammen de tørre ingrediensene i en bolle. Hell i vannet og rør sammen til en klissete deig. Dekk til deigen, gjerne med lokk.
- Bruker du lunkent vann lar du deigen heve på benken 2 timer før du setter den for videre oppbevaring i kjøleskapet. Bruker du kaldt vann lar du deigen heve på benken 12-18 timer før du setter den for videre oppbevaring i kjøleskapet.
- Ta ut så mye deig som du ønsker (du trenger ikke steke alt om du ikke vil). Trill deigen til rundstykker. Deigen vil være klissete, men håndterbar.
- Fyll en tallerken med frø og rull rundstykkene i den før du setter den på en bakeplate. Om du synes det er litt voldsomt med frø kan du selvsagt bare strø litt på toppen.
- La rundstykkene hvile 10 minutter før du setter de i forvarmet ovn på 220 grader. Stek i 15 minutter.
La rundstykkene avkjøle på rist.