Search
Close this search box.

Eltefri fougasse med oliven

Fougasseer et herlig brød og en av de eldste brødoppskriftene fra Frankrike. Denneoppskriften er spesielt god med rosmarin og salte oliven. Fantastisk ved sidenav en varmende gryte eller suppe. Eller ved siden av en salat. I en travelhverdag er det helt supert å kunne røre sammen deigen kvelden før, og steke denetter jobb dagen etter. 
Eltefri fougasse med oliven

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Bland alt det tørre sammen i en stor bolle. Ha vann, olje, rosmarin, oliven og pepper i det tørre, og rør til alt det tørre har blitt vått. Du trenger ikke å elte.
  • Dekk bollen med plastfolie eller en tallerken, og sett i kjøleskapet over natten. 8-20 timer.
  • Ha mel på kjøkkenbenken og hvelv deigen ut på benken. Del deigen i to og form den til to lange ovaler, ½-1 cm tykke. Flytt de over til en bakeplate med bakepapir.
  • Ha godt med olivenolje på hvert brød og skjær mønster i brødet som på bildet. Utvid hullene med hendene. Dekk med plastfolie og la etterheve i ca 30 minutter.
  • Forvarm ovnen til 220 grader over og undervarme. Strø salt på brødene og stek de i ca 25 minutter til de er gyldne. Avkjøl på rist.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top