Pølsebrød
Disse pølsebrødene er nesten som de man finner i butikken, bare enda litt bedre. Takket være et dampbad i ovnen blir disse myke og luftige, og ved å lage de selv kan du lage de med den toppingen du ønsker. Som hvite eller svarte sesamfrø, eller kanskje du har noen minipølser som trenger noen minibrød. Du bestemmer selv.
![](https://www.idun.no/wp-content/uploads/sites/49/2023/08/Polsebrod-1024x698.jpg)
porsjoner8 stk
Ingredienser
- 3 dl melk
- 12 g fersk gjær/ 2 ts tørrgjær
- 2 ts sukker
- 1/2 ss ferskere bakst
- 1 stort egg
- 450 g hvetemel
- 1,5 ts salt
- 2 ss romtemperert smør
- 1 egg til pensling
- Hvite sesamfrø eller annen topping etter eget ønske
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene unntatt salt og smør i en bolle. Elt til en smidig deig i 10 minutter med maskin eller for hånd. Elt tilslutt inn smør og salt. Dekk med plastfolie og hev til dobbel størrelse, ca 1 time.
- Del deigen i ca 8. Rull de til pølser på samme lengde som du ønsker de ferdige brødene, men tynnere. Legg de over på bakeplate med bakepapir og trykk de littflate. Dekk med et kjøkkenhåndkle.
- Ha en langpanne nederst i ovnen og fyll halvveis med vann. Forvarm ovnen til 200 grader. Hev brødene til dobbel størrelse. Pisk opp det andre egget og penslepølsebrødene, og dryss over sesamfrø. Stek i 15-20 minutter til brødene er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist. Spis samme dag eller frys ned i brødposer.