Hamburgerbrød
Disse hamburgerbrødene er nesten som de man finner i butikken, bare enda litt bedre. Takket være et dampbad i ovnen blir disse myke og luftige, og ved å lage de selv kan du lagede med den toppingen du ønsker. Her er snittflaten varmet på grillen og servert med vegetarburger, grønnsaker og spicy aioli.
porsjoner8
Ingredienser
- 3 dl melk
- 12 g ferskgjær (eller 2 ts tørrgjær)
- 2 ts sukker
- 1/2 ss ferskere bakst
- 1 stort egg
- 450 g hvetemel
- 1,5 ts salt
- 2 ss romtemperert smør
- 1 egg til pensling
- hvite sesamfrø (eller topping etter eget ønske)
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene unntatt salt og smør i en bolle. Elt til en smidig deig i 10 minutter med maskin eller for hånd. Elt til slutt inn smør og salt. Dekk med plastfolie og hev til dobbel størrelse, ca 1 time.
- Del deigen i ca 8. Rull til boller. Legg de over på bakeplate med bakepapir og trykk de flate. Ta gjerne i så de ikke blir alt for høye når de er ferdigstekt. Dekk med et kjøkkenhåndkle.
- Ha en langpanne nederst i ovnen og fyll halvveis med vann. Forvarm ovnen til 200 grader. Hev til dobbel størrelse. Pisk opp det andre egget og pensle hamburgerbrødene, og dryss over sesamfrø. Stek i 15-20 minutter til brødene er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist. Spis samme dag eller frys ned i brødposer.