Go Back
+ servings

Pølsebrød

Disse pølsebrødene er nesten som de man finner i butikken, bare enda litt bedre. Takket være et dampbad i ovnen blir disse myke og luftige, og ved å lage de selv kan du lage de med den toppingen du ønsker. Som hvite eller svarte sesamfrø, eller kanskje du har noen minipølser som trenger noen minibrød. Du bestemmer selv. 🌭
porsjoner8 stk

Ingredienser

  • 3 dl melk
  • 12 g Idun Fersk Gjær Original (eller 2 ts Idun Tørrgjær Original)
  • 2 ts sukker
  • 1/2 ss Idun Ferskere Bakst
  • 1 stort egg
  • 450 g hvetemel
  • 1,5 ts salt
  • 2 ss romtemperert smør
  • 1 egg til pensling
  • Hvite sesamfrø (eller annen topping etter eget ønske)

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene unntatt salt og smør i en bolle. Elt til en smidig deig i 10 minutter med maskin eller for hånd. Elt tilslutt inn smør og salt. Dekk med plastfolie og hev til dobbel størrelse, ca 1 time.
  • Del deigen i ca 8. Rull de til pølser på samme lengde som du ønsker de ferdige brødene, men tynnere. Legg de over på bakeplate med bakepapir og trykk de littflate. Dekk med et kjøkkenhåndkle.
  • Ha en langpanne nederst i ovnen og fyll halvveis med vann. Forvarm ovnen til 200 grader. Hev brødene til dobbel størrelse. Pisk opp det andre egget og pensle pølsebrødene, og dryss over sesamfrø.
    Stek i 15-20 minutter til brødene er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist. Spis samme dag eller frys ned i brødposer.
Skriv ut oppskriften