Focaccia med blomstermotiv
Focaccia med blomstermotiv er et lite kunstverk i seg selv! Selve focacciaen er både saftig og lettlaget, og den passer perfekt som tilbehør til tapas, gryte eller på 17.mai-bordet.
Ingredienser
Focaccia-deig
- 500 g hvetemel
- 3 dl vann
- 25 g Idun fersk gjær original (eller 1 ts tørrgjær)
- 1 ss olivenolje
- 1 ts flaksalt
Til topping
- 2-3 stk vårløk
- 1 stk rødløk
- 0,5 dl olivenolje
- 2 ts flaksalt
- cherrytomater
- sorte oliven
Fremgangsmåte
- Rør gjæren ut i vann. Ha i det meste av melet, salt og 1 ss olivenolje. Elt deigen til du har en løs og fin deig som løsner fra bollen, ca 15 minutter. Dekk til og la den heve til dobbel størrelse.
- Dekk en langpanne med bakepapir og trykk deigen ut på platen. La heve til dobbel størrelse. Lag groper i deigen med fingrene og ringle over olivenolje. Press godt tilbehør ned i deigen, og form som blomster. Her har vi brukt vårløk som stilker, rødløk skåret i tynne skiver på langs som blomster, og oliven og tomater som ekstra blomster rundt.
- Dryss over flaksalt, og stek på 200 grader i 20-30 min. Den er ferdig når den gir fra seg en hul lyd når du dunker på den, og er gylden under. Avkjøl på rist.