Saftige havrerundstykker
Gode og saftige havrerundstykker er lykken til frokostbordet!
porsjoner16
Ingredienser
- 60 g lettkokte havregryn
- 3,5 dl kokende vann
- 25 g Idun Mors hjemmebakte - Fersk gjær original
- 1 ss sukker
- 20 g romtemperert smør
- 1,5 ts salt
- 2 stk egg
- 450 g hvetemel
- 0,5 ss Idun Mors hjemmebakte Luftigere bakst
Fremgangsmåte
- Legg havregrynene i en bakebolle og hell over kokende vann. La grynene stå å svelle i ca. 45 minutter til det er avkjølt.
- Rør inn smuldret gjær og vispet egg i havreblandingen.
- Ha de tørre ingrediensene i en bake bolle og tilsett havreblandingen med romtemperert smør i terninger.
- Elt deigen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 15 minutter til deigen deigen er smidig. Dekk til og la deigen forheve i ca. 30 - 45 minutter.
- Del deigen i 16 like store deler, trill til rundstykker og legg på et stekebrett med bakepapir. Dekk til og la rundstykkene etterheve i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 225 grader.
- Pensle forsiktig med vann og strø over litt havregryn. Stek rundstykkene på midterste rille i ca. 15 - 20 minutter og avkjøl på rist etter steking.