Havrerundstykker
Havrerundstykker er et godt valg til frokostbordet og er likt av både store og små. Rundstykkene er fine, men smaker ekstra godt med havren som også bidrar til mer kostfiber. Våkner du tidlig en morgen, hvorfor ikke overraske med nystekte rundstykker til frokostbordet?
porsjoner16
Ingredienser
Deig
- 60 g lettkokte havregryn
- 3,5 dl vann, kokende
- 25 g Idun fersk gjær original
- 1 ss sukker
- 20 g smør
- 1 ts salt
- 2 stk egg
- 450 g hvetemel
- 1/2 ss Idun ferskere bakst (valgfritt)
Fremgangsmåte
- Legg havregrynene i en bakebolle og hell over kokende vann. La stå å svelle i ca. 45 minutter til det er avkjølt.
- Rør inn smuldret gjær og vispet eggene inn i havreblandingen.
- Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle og tilsett havre-blandingen og smør i terninger.
- Elt deigen smidig med eltekrok i ca. 15 minutter til deigen slipper bakebollen. Legg over et klede eller plast og la deigen heve i ca. 30 minutter.
- Legg deigen på en melet kjøkkenbenk. Kutt deigen i 16 like store biter og trill dem til rundstykker og legg på stekebrett med bakepapir. Legg over et klede og la de etterheve i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 225 grader med vanlig over- og undervarme.
- Pensle forsiktig med vann og strø over litt havregryn. Stekes midt i ovnen i 15 - 20 minutter.
- Avkjøl de nystekte rundstykkene på rist innen servering.
Tips og triks
Ved bruk av Idun ferskere bakst vil rundstykkene holde ferske og fine til dagen etter.