Havrebrød
Grovt havrebrød, som blant annet er veldig godt egnet til skolematen!

porsjoner4
Ingredienser
Gjærdeig:
- 5 dl kald melk
- 4,5 dl kaldt vann
- 50 g Idun Mors Hjemmebakte - Fersk gjær original
- 1 ss honning
- 300 g sammalt hvete, finmalt
- 300 g sammalt hvete, grovmalt
- 600 g hvetemel
- 100 g havregryn
- 2 ts Idun Mors Hjemmebakte - Ferskere bakst (valgfritt)
- 2 ts salt
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle med smuldret gjær. Elt sammen med en eltekrok i ca. 10 - 15 minutter på lav/middels hastighet til deigen er smidig og slipper bakebollen. Dekk bakebollen med plast og la deigen forheve i ca. 30 - 45 minutter.
- Smør to brødformer og forvarm ovnen til 200 grader.
- Del deigen i to like stor deler og form til to brød. Legg brødene i formene, dekk til og la brødene etterheve i ca. 60 - 90 minutter eller til de er til dobbelt så store.
- Pensle med vann og strø på med havregryn. Stek brødene på nederste rille i ca. 40 -45 minutter. Ta brødene ut av formene når de er litt avkjølte og avkjøl de helt på rist.