Halvgrovt matpakkebrød

Halvgrovt matpakkebrød med havregryn dekker litt av dagsbehovet for vitaminer, mineraler og fiber. Brødet gir en god metthetsfølelse som gir en god energi utover dagen og er likt av både store og små.
Halvgrovt matpakkebrød i skiver med skinke og tomat.
porsjoner3

Ingredienser

Gjærdeig:

Fremgangsmåte

  • Ha alle ingrediensene i en bakebolle sammen med smuldret gjær og romtemperert smør. Elt deigen sammen med eltekrok i ca. 10-15 min. på lav/middels hastighet til deigen er smidig. Dekk til bakebollen og forhev deigen i ca. 30 - 45 minutter.
  • Del deigen opp i like store deler og form til brød. Legg brødene i smurte brødformer hvis du har dette, eller legg deigemnene rett på stekebrett med bakepapir. Dekk til brødene med plast og etterhev brødene i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden ovnen til 210 grader.
  • Stek brødene på nederste rille i ca. 45 minutter. Steker du brødene i former, ta de ut av formene og avkjøl på rist.

Notes

Tips!

Ved bruk av produktet Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil brødene bli mer saftige og holder seg ferske og fine lenger!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top