Search
Close this search box.

Glutenfritt matpakkebrød

Et glutenfritt matpakkebrød, som i tillegg er fri for egg og melk! I denne oppskriften bruker vi Pofiber - som består av tørket potet - og som gir et saftigere bakverk.
Nystekt glutenfritt matpakkebrød.
porsjoner2

Ingredienser

Gjærdeig:

  • 12 dl vann
  • 1 dl raps- eller solsikkeolje
  • 25 g fersk gjær original
  • 34 g Semper Pofiber
  • 830 g glutenfri grov melblanding
  • 120 g gresskarkjerner, hakkede
  • 1 ts sukker
  • 2 ts salt

Fremgangsmåte

  • Bland alt det tørre i en bakebolle. Tilsett olje og vann og elt deigen sammen i 5 minutter i en kjøkkenmaskin. Det skal være en litt løs deig.
  • Hell deigen i to godt smurte brødformer á ca. 1,5 liter.
  • Dekk til og hev brødene i ca. 30 minutter. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Stek brødene på nederste rille i ovnen i ca. 30 - 40 minutter.
  • Avkjøl brødene på rist etter steking.

Tips og triks

Skjær brødet i skiver, frys det ned og ta opp brødskiver etter behov. På den måten bevarer du brødet lenger!
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Pannekaker

Pannekaker

Sveler

Sveler

Stratoskake

Stratoskake

Scroll to Top