Matpakkebrød
Et matpakkebrød som er saftig, godt og uten hele korn, er likt av både store og små. Brødet er halvgrovt og holder på metthetsfølelsen lenger. Dette matpakkebrødet holder seg ferskt og fint i flere dager – perfekt som matpakkebrød!

porsjoner2
Ingredienser
- 165 g sammalt hvete, fin
- 165 g sammalt hvete, grov
- 330 g hvetemel
- 55 g havregryn
- 25 g Idun Mors Hjemmebakte - Fersk gjær original
- 1 ts salt
- 2,5 dl kald melk
- 3 dl kaldt vann
- 0,5 ss honning
- 2 ts ferskere bakst (valgfritt)
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle for en kjøkkenmaskin.
- Elt deigen sammen med en eltekrok i ca. 10 - 15 minutter på lav/middels hastighet til deigen er smidig og slipper bakebollen.
- Dekk bakebollen med plast og la deigen forheve i ca. 30 - 45 minutter.
- Smør to brødformer og forvarm stekeovnen til 200 grader med vanlig over- og undervarme.
- Del deigen i to like stor deler og form til to brød. Legg brødene i formene, dekk til, og la brødene etterheve i ca. 60 - 90 minutter eller til de er til dobbelt så store.
- Pensle med vann og strø på med havregryn. Stek brødene på nederste rille i ca. 40 - 45 minutter.
Notes
Baketips!
Ved å tilsette deigen produkter Idun Mors hjemmebakte - Ferskere bakst, vil brøde holde seg fersk og fint lenger.Ønsker du å fryse brødene, kan vi anbefale å skjære brødet opp i skiver når det er avkjølt innen du legger det i en frysepose. På den måten er det lettere å ta opp brødskiver etter behov.
Flere brødoppskrifter
- Alle
- 17.mai
- Alle merkedager
- Alle oppskrifter
- ALLERGIVENNLIGE
- Andre surdeigsoppskrifter
- ANLEDNING
- Baguetter
- Bakehjelpemidler
- Barnebursdag
- Boller
- Boller og søt hvetebakst
- Brød
- Eltefritt
- Essenser
- Farsdag
- Fastelavn
- Fersk gjær
- Festkaker
- Focaccia
- Formkaker
- Fyll til kaker og gjærbakst
- Glutenfritt
- Halloween
- Hverdagsbrød
- Hvetekaker
- Iskrem
- Jul
- Julekaker
- Kakepynt
- Kaker
- Konfekt
- Lapper
- Lucia
- Morsdag
- Muffins
- Øvrige hevemidler
- Pai
- Pannekaker
- PANNESTEKT
- Påske
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza med kjøtt
- Pizzagjær
- Pizzasnurrer
- Pølse- og hamburgerbrød
- PRODUKTER
- Rundstykker
- Snurrer
- SØT GJÆRBAKST
- Spesialbrød
- Spesialpizza
- SURDEIG
- Tørrgjær
- Uten egg
- Uten melk
- Valentine
- Velg område
Alle
- Alle
- 17.mai
- Alle merkedager
- Alle oppskrifter
- ALLERGIVENNLIGE
- Andre surdeigsoppskrifter
- ANLEDNING
- Baguetter
- Bakehjelpemidler
- Barnebursdag
- Boller
- Boller og søt hvetebakst
- Brød
- Eltefritt
- Essenser
- Farsdag
- Fastelavn
- Fersk gjær
- Festkaker
- Focaccia
- Formkaker
- Fyll til kaker og gjærbakst
- Glutenfritt
- Halloween
- Hverdagsbrød
- Hvetekaker
- Iskrem
- Jul
- Julekaker
- Kakepynt
- Kaker
- Konfekt
- Lapper
- Lucia
- Morsdag
- Muffins
- Øvrige hevemidler
- Pai
- Pannekaker
- PANNESTEKT
- Påske
- Pavlova og marengs
- Pizza
- Pizza med kjøtt
- Pizzagjær
- Pizzasnurrer
- Pølse- og hamburgerbrød
- PRODUKTER
- Rundstykker
- Snurrer
- SØT GJÆRBAKST
- Spesialbrød
- Spesialpizza
- SURDEIG
- Tørrgjær
- Uten egg
- Uten melk
- Valentine
- Velg område