Legg havregrynene i en bakebolle og hell over kokende vann. La grynene stå å svelle i ca. 45 minutter til det er avkjølt.
Rør inn smuldret gjær og vispet egg i havreblandingen.
Ha de tørre ingrediensene i en bake bolle og tilsett havreblandingen med romtemperert smør i terninger.
Elt deigen med eltekrok på lav/middels hastighet i ca. 15 minutter til deigen deigen er smidig. Dekk til og la deigen forheve i ca. 30 - 45 minutter.
Del deigen i 16 like store deler, trill til rundstykker og legg på et stekebrett med bakepapir. Dekk til og la rundstykkene etterheve i ca. 60 - 90 minutter eller til de er dobbelt så store. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 225 grader.
Pensle forsiktig med vann og strø over litt havregryn. Stek rundstykkene på midterste rille i ca. 15 - 20 minutter og avkjøl på rist etter steking.
Tips og triks
Ved bruk av Idun Luftigere bakst, vil rundstykkene bli mer luftige. Rundstykkene er godt egnet til nedfrysing og kan dermed tas opp etter behov!