Glutenfritt brød med havre
Et glutenfritt brød med havre som er laget med TORO glutenfri lys melblanding som base. Dette er et godt brød som alle i familien vil like!
porsjoner1
Ingredienser
DEIG
- 260 g TORO glutenfri lys melblanding
- 1,5 dl lunkent vann
- 2 dl melk
- 45 g romtemperert smør i terninger
- 1 ss lys sirup
- 25 g fersk gjær original gjær
- 30 g sesamfrø
- 70 g havregryn, glutenfrie
- 0,5 ts salt
Fremgangsmåte
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle og elt deigen sammen på lav/middels hastighet med eltekrok i ca. 10 - 15 minutter.
- Ha deigen i en smurt brødform (1,5 liter). Glatt ut overflaten med en spiseskje som fuktes i vann slik at den ikke klistrer til deigen. Etterhev havrebrødet tildekket i ca. 30 - 45 minutter eller til det er dobbelt så stort. Forvarm i mellomtiden ovnen til 190 grader.
- Pensle toppen av brødet med vann og strø på med havregryn.
- Stek brødet på nederste rille i ovnen i ca. 40 minutter. Avkjøl brødet noen minutter i formen før det veltes ut på rist og avkjøles helt. Legg gjerne over et rent kjøkkenhåndkle over brødene slik at dampen slår tilbake i brødet. Da blir skorpen myk og hindrer at den lett faller av under skjæring senere.