Glutenfri focaccia
Glutenfri focaccia som smaker godt ved siden av salat, gryteretter, tapas, grillmat eller som sandwich med godt pålegg. Oppskriften er uten melk og egg, så denne vil passe godt til de som ikke tåler det.
porsjoner1
Ingredienser
DEIG
- 25 g fersk gjær original
- 2 dl vann, lunkent (maks 30 °C)
- 2 ss olivenolje
- 0,5 ts salt
- 300 g glutenfri melmiks
Til pensling
- olivenolje
- maldonsalt
- frisk rosmarin
Fremgangsmåte
- Rør gjæren ut i lunkent vann. Vannet bør ikke være varmere enn 30 grader.
- Tilsett olje, salt og glutenfritt mel. Elt deigen smidig for hånd.
- Trykk deigen ut i en langpanne, dekk til og hev brødet i ca. 30 minutter.
- Forvarm stekeovnen i mellomtiden til 200 grader.
- Pensle med en god olivenolje og strø på maldonsalt og frisk rosmarin.
- Stek focacciaen på midterste rille i ca. 25 - 30 minutter.
- Ta brødet ut av formen, avkjøl, skjær opp i biter og servér!