Glutenfritt brytebrød

Glutenfritt brytebrød passer godt å servere til frokostbordet eller ved siden av annen mat. Man blir overrasket hvor godt et glutenfritt brytebrød kan smake!
Sammenskjøvet glutenfritt brytebrød.
porsjoner1

Ingredienser

  • 25 g fersk gjær original
  • 7,5 dl vann
  • 2 stk eggehviter fra mellomstore egg
  • 0,5 dl raps- eller solsikkeolje
  • 1 ss lys sirup eller flytende honning
  • 200 g rårismel
  • 150 g bokhvetemel
  • 50 g maismel
  • 50 g maizenna
  • 35 g fiberhusk
  • 2 ts salt
  • solsikke- og linfrø til topping

Fremgangsmåte

  • Ha vann i en bakebolle og smuldre opp gjæren. Tilsett eggehvite, olje, sirup eller honning og pisk sammen.
  • Ha de tørre ingrediensene i en annen bakemaskin, og tilsett væsken. Elt deigen sammen i ca. 5 - 10 minutter på lav hastighet. Dekk til bakebollen og hev i ca. 60 minutter til deigen er ca. 30 % større. Forvarm ovnen til 230 grader.
  • Del deigen i 25 like store biter. Trill til boller og legg i en smurt liten ildfast form ca. 20 - 30 cm.
  • Dekk til formen, og etterhev i ca. 40 minutter.
  • Pensle med sammenvispet egg, og strø over litt solsikke- og linfrø.
  • Stek formen på midterste rille i ca. 30 - 40 minutter.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Scroll to Top