Search
Close this search box.

Glutenfritt brytebrød

Glutenfritt brytebrød passer godt å servere til frokostbordet eller ved siden av annen mat. Man blir overrasket hvor godt et glutenfritt brytebrød kan smake!
Sammenskjøvet glutenfritt brytebrød.
porsjoner1

Ingredienser

  • 25 g fersk gjær original
  • 7,5 dl vann
  • 2 stk eggehviter fra mellomstore egg
  • 0,5 dl raps- eller solsikkeolje
  • 1 ss lys sirup eller flytende honning
  • 200 g rårismel
  • 150 g bokhvetemel
  • 50 g maismel
  • 50 g maizenna
  • 35 g fiberhusk
  • 2 ts salt
  • solsikke- og linfrø til topping

Fremgangsmåte

  • Ha vann i en bakebolle og smuldre opp gjæren. Tilsett eggehvite, olje, sirup eller honning og pisk sammen.
  • Ha de tørre ingrediensene i en annen bakemaskin, og tilsett væsken. Elt deigen sammen i ca. 5 - 10 minutter på lav hastighet. Dekk til bakebollen og hev i ca. 60 minutter til deigen er ca. 30 % større. Forvarm ovnen til 230 grader.
  • Del deigen i 25 like store biter. Trill til boller og legg i en smurt liten ildfast form ca. 20 - 30 cm.
  • Dekk til formen, og etterhev i ca. 40 minutter.
  • Pensle med sammenvispet egg, og strø over litt solsikke- og linfrø.
  • Stek formen på midterste rille i ca. 30 - 40 minutter.
Skriv ut oppskriften

Kanskje du også vil like?

Medaljonger med skogsbærkrem

Medaljonger med skogsbærkrem

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med sprø topping og bær

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Vannbakkels med melkesjokolade og appelsinkrem

Scroll to Top